ДАРЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ КОРЕН – видео

Лекция на Розмари Де Мео в TEDx.

TED е неправителствена организация, посветена на „идеите, които си струва да бъдат споделяни“. Започнала като четиридневна конференция в Калифорния преди 30 години, TED прераства в подкрепа за идеи, които променят света.

В последствие TED създава TEDx – програма от местни, самостоятелно организирани събития, които събират хората заедно, за да споделят преживяване в духа на TED. Най-известното правило за участниците в този формат е, всеки лектор да съумее да разкаже идеята си в рамките на ограничено време. В този случай – 18 минути!

Сайтът на организацията, провел точно този форум в България е www.tedxvitosha.com

Благодарение на изключителния успех на книгата си „Стопанката на Господ” , тематиката в нея и начинът по който успява да я разпространи, Розмари Де Мео е поканена да бъде един от лекторите в България.

„Поканата за участие в точно този форум за мен беше огромна чест и признание! Не зная дали някой ще съумее да преведе лекцията ми и дали тя ще прехвърли границите на родината ми. Но ми се иска българите да чуят, където и да се намират те!”

Р. Де Мео

Споделяне:
 • 699
 •  
 •  
 •  
4 коментара

4 коментара

 1. Мариана Илиева 06/03/2018 в 17:27 - Отговори

  Преди известно време прочетох книгата ви… на един дъх. На много места се връщах и препрочитах. Настръхвах често, спирах, мислих, ама не толкова дълго, че трябваше да продължавам. Свърши и последната страница. Осъзнах, че тази книга е… требник, моя требник. Вие ме накарахте да разбера защо обичам слънцето, звуците на гайдата, чепкането на вълна (като малка седях с бабите на село и им помагах, щото моята почина, когато бях малка). Защо обичам българските имена, защо в последно време обичам да меся хляб, защо обичам мириса на селото, защо винаги плача (ей тъй от умиление) на българския химн, защо разпитвах дядо за произхода на фамилията ни. Благодарение на вас осъзнах, че… корена ми е дълбок. Мога да пиша още много, но за да не ви занимавам надълго и нашироко със себе си ще ви кажа: Благодаря ви, че ви има. Благодаря, че пазите българщината. Благодаря, че сте от онези будители, които съхраняват, но и палят искрицата в душата българска!

 2. Илияна 07/03/2018 в 11:04 - Отговори

  Толкова мнго се радвам ,че ми подариха тази вълшебна книга в момент от моят живот , когато бях сломена и нещастна. След като я прочетох, глядам на нещата в моят живот по – хубав начин. Тя книгата преобърана живота ми в хуавата светлина.Бъди благословенна Розмари.

 3. Ади Сейкова 07/03/2018 в 17:27 - Отговори

  Прекрасна си !

 4. Владимир Попов 26/03/2018 в 21:46 - Отговори

  На корена не му пука кой какво говори за него!

Оставете коментар