Аз съм Розмари Де Мео и Ви благодаря, че отворихте тази врата!


Розмари Де Мео, ИЛИ КАК РЕЧЕНОТО ДА БЪДЕ СТОРЕНО

Интервю за „ЖЕНАТА ДНЕС“

Срещнах това Наричане някъде…
Потърсих кой го е изрекъл и стигнах до Розмари. После разгледах сайта й www.narichane.com. И потънах в българската Магия.
Розмари Де Мео казва за себе си, че е родена на Бабинден, водолей с поражения от козирог, бивша балерина и хореограф, проумяла, че движението има и друга сила; сценарист и актриса, разбрала, че и думите имат друга сила; разказвач на приказки за деца и възрастни (децата я харесват повече); свястна майка (през повечето време); търсач на български тайни; измисляч на свободна практика; притежатетел на малко опит, повечко въображение, изключително здрави корени и право на избор…

Розмари, ти водиш една интересна енергийна практика, базирана на българските ни корени, наречена „Огнище“. Какво представлява тази практика?
Огнището съм аз. Ти. Всеки е огнище. Това е мястото, където дух, душа и тяло се събират заедно и поддържат огъня на живота. Още преди векове българите са следвали тази истина. Знаели са, че здравият дух живее в… към цялата статия


ОКУЛТНОТО И ЕЗОТЕРИКАТА ВЪВ ФОЛКЛОРА И ТРАДИЦИИТЕ НИ

Интервю за БНР

Представяме ви едно по-различно фолклорно парти, в което заедно със специалната гостенка Розмари Де Мео ще ви запознаем с наричанията, силата на думите, обредността и църковните празници пречупени през духовния замисъл, който носят в себе си, и ще наричаме за дома, децата и за България.
Доколко е залегнало окултното и езотериката в нашия фолклор и традиции, и как се интерпретира в нашето съвремие чрез музиката, песните, обичаите, гадаенето, какво е „мълчана” и „жива” вода – всичко това, съчетано с хубава и интересна музика.

предаване „Фолк Парти“
гост Розмари Де Мео
радио „Христо Ботев“

Ето как Розмари Де Мео представя себе си:
– бивша балерина, спортист и хореограф, проумяла, че движението има и друга сила;
– сценарист и драматична актриса, разбрала, че и думите имат друга сила;
– измисля приказки за деца и възрастни (децата я харесват повече);
– майка (повече от всичко останало);
– търсач и пазач на български тайни;
– водач на български обреди;
– автор и двигател на националните кампании „Съхрани българското” и „Да вдигнем знамето в училище”;
– практикуваща вещица на свободна практика, здравноосигурена;
– притежател на малко опит, повечко въображение, изключително здрави корени и право на избор.Прошка и Сирни заговезни

интервю за Радио Пловдив
гост Розмари Де Мео

 Розмари Де Мео – За Св. Петка Българска
Интервю на Дора Башакова за Радио ПловдивРозмари Де Мео за Кръстовден
Интервю за радио Пловдив, с Дора Башакова


Часът на зрителите 08.04.2016г.


Розмари Де Мео – отзиви от семинари в Канада през март, 2016г


Розмари де Мео – Лектор – Фестивал Здравей, Здраве 2014


„Преди обед” БТВ, интервю със Сашо и Деси


Розмари Де Мео и същината на ЕНЬОВДЕН
„Преди обед” БТВ, интервю с Ирена Григорова


Розмари Де Мео и старата българска магия
„Преди обед” БТВ, интервю с Ирена Григорова


За ИГНАЖДЕН и старата българска Нова година
„Денят отблизо с Мария” по БНТ

 


Розмари де Мео: НАРИЧАНЕТО ПРОМЕНЯ ЖИВОТА НИ
Интервю за „СТАНДАРТ НЮЗ“

Розмари де Мео събира, изследва и практикува древните фолклорни магически практики. Автор и организатор е на националните кампании „Съхрани българското“ и „Да вдигнем знамето в училище“. Според нея ритуали като обредното наричане са част от българския корен, който ни дава сила да променим живота си.Копирано от standartnews.com
Розмари, откъде според теб идва силата на наричането?
– Това е много старо, предхристиянско тайнство, в което, черпейки сила от земята и корена си, можеш да задвижиш промяната в живота си. Езичеството е много стара философия на етническа основа, която почита природата и нейните проявления. Вещицата е веща, можеща жена, която познава природата и може да предизвиква нейните проявления, спазвайки закона за хармонията. Магията, от която се плашат всички, всъщност е изкуството да влияеш на околната среда и на човешкото подсъзнание чрез човешката воля. Оттук идват и изразите -„Казана дума – хвърлен камък“ и „Речено – сторено“. Всъщност това е останало в езика ни от обредното наричане. От векове българите са познавали силата на речената дума и са я използвали.

Каква е разликата между молитвата и бабиното наричане?
За разлика от молитвата наричането не е молба и не включва уговорка. То е абсолютно приемане на факта, че душата ти е дошла отново на този свят, за да бъде щастлива! Всяка душа е част от Бога, казват българите, затова съдържа в себе си благото и постоянният й стремеж е към него. От човека обаче зависи колко ще е силата му, колко битки би водил, колко радост би сътворил и колко сълзи би изплакал, за да го постигне. Но преди всичко трябва да имаш очи да видиш и кураж да изречеш на глас най-големия си копнеж. Защото, когато му дадеш име, той започва да съществува!
Ето това правим на обредно наричане – редим правото слово на… към цялото интервю


КАК ЗАПОЧНА ВСИЧКО или МОЯТА НЕВЕРОЯТНА ИСТОРИЯ

Интервю на Ганета Сагова за списание „8”

„Не познаваш Розмари Дe Мео? Как е възможно.””Трябва да напишете за Розмари. Много е особена, но е само за „8”. След като няколко души само за няколко дни споменаха по няколко пъти името Розмари, това означаваше само едно – трябва незабавно да се запознаем. Правилната дума е припознаем, защото аз вече подарявах от нейните наричания на приятели, а когато се заговорихме, дори не успяхме да се скараме, въпреки че привидно бяхме на противоположни позиции по една интересна тема – МАГИЯТА.”

НАРЕЧНИЦАТА Розмари Де Меo
Твърдиш, че магията може да е добра? Трудно е да се приеме такова твърдение – според мен не може да има позитивно чуждо вмешателство в „програмата”, с която всеки човек идва на земята.
Хайде да започнем с простичкото определение за магия: Умението да се влияе на човешкото подсъзнание и околната среда чрез енергията на човешката воля. Това означава, че магията е човешко умение. Няма да засягам тук нивата на това твърде сериозно знание, но за да е ясно, ще кажа само, че както хората са добри и лоши, така и магията, която идва от тях е добра или лоша. Единственият закон, който би разграничил доброто от лошото, това е законът за свободната воля. Всяко пожелано от теб енергийно вмешателство в собствения ти живот предизвиква добрата магия. Всяко друго, направено против свободната ти воля е лоша магия… към цялата статия

Споделяне:
  • 26
  •  
  •  
  •