ОГНИЩЕ – българска терапевтична практика

 

В основата на това лечение стои старото българско знание, че личността представлява ОГНИЩЕ. Там горят три огъня – на духът, душата и тялото.
Преди години, позовавайки се на изследванията си в областта на старата българска обредност, започнах разработка на терапевтична методология, основаваща се на силата на думите, които употребяваме и истината, лъжата, убежищата и капаните, които залагаме в тях. Миналата година защитих дипломна работа на тема „БЪЛГАРСКОТО ОБРЕДНО НАРИЧАНЕ КАТО ТЕРАПИЯ”. Можете да я видите тук: Дипломна Работа
За да заявя ясно произхода, наследствеността и причината за „раждането” на това лечение, му дадох името ОГНИЩЕ. Още повече, че съществува духовна практика с такова име, чийто водач вече съм била. В това лечение се използва силата на така наречения „Корен” – съвкупност от генетична памет и причинно-следствени връзки, изначално заложени в личността при самото му раждане.
ОГНИЩЕ е съвкупност от АРТ и ЛОГО ТЕРАПЕВТИЧНИ упражнения, изпълнявани с ясно намерение, чрез които се предизвиква осъзнато действие в посока на сила, здраве, радост и пълноценно живеене.

Какво е ЛОГОТЕРАПИЯ?

Логотерапията съществува в западно европейската психотерапия и е наложена от австрийския психиатър Виктор Франкъл. Срещата с неговите книги ме дари с още повече сила и вдъхновение.
В Стария завет „логос” означава божественото начало (Бог Слово). Понятието на гръцки означава едновременно реч, дума и място. А понятието „терапия” означава лечение. В този смисъл логотерапията, основана на български обредни практики е съвкупност от практически упражнения, отнасящи се до лечение на жизнената сила и смисъла на живота, чрез връзка с корена и силата да провидиш и изричаш истината за радостта си!

Основа и общо съдържание на груповата терапия ОГНИЩЕ:
В старото ни българско знание съществуват пет заръки, които са в основата на радостта и пълноценното живеене:

• Почитай Корена си!
• Изричай само правата дума – Истината!
• Разбери за какво те бива!
• Следвай само собствения си Дъх!
• Помни, че само вървящият има Път!

Всички упражнения в ОГНИЩЕ са построени около тези простички заръки и тяхното „сложно” изпълнение. През годините доказах, че те наистина работят.
Коренът – като памет, обич и основа за градеж.
Изричането на истината – като сила да заявиш себе си.
Дарбата – като източник и двигател.
Пътят – като осъзнато и непрестанно развитие.

В рамките на 6 дни ще се опитаме да изясним на себе си какво всъщност означават тези заръки, дали успяваме да ги изпълним и КАК да го правим за напред.

 

Резултати никога не съм обещавала, няма да го направя и сега. Те винаги зависят единствено от човекът, запретнал ръкави ДА ДЕЙСТВА!

Форма на провеждане – 6 вечерни занимания, по 3 часа

Първото занимание ще се състои на 18-ти понеделник.

Времето е съобразено с нарастваща месечина и пълнолуние на 22-ри април!

Терапията ще се случва у дома, на мястото, където правя обредните тайнства. Адресът ще получат тези, които се запишат. Поради естеството на практиката, ще могат да участват не повече от 10 човека.

Цена: 180лв.

Заплащането се извършва първия ден, на място и се отнася до цялата терапия или на два пъти, като втората сума се внася на четвъртото занимание. Съвсем нормално е, някой да има други поети ангажименти или отговорности. Нека изчака следващия път. Важно е да участвате всички дни, без изключение!
Записването става лично, по телефона на 089 990 0599!

Моля единствено да сте готови да ми отговорите „Защо искате да дойдете на терапия?”.

Помнете, че това не е курс, не е обред, не е семинар, а ЛЕЧЕНИЕ! Този вид лечение не е свързан с довеждането ви до състояние на покой, а точно обратното!

То цели разтърсване, предизвикване и устремяване. Сами решете имате ли нужда от това и сили да го понесете.

Толкова много хора съм връщала от обреди, точно защото им липсват очи и сила да видят смисъла на живота си и да го заявят. Сега е време да поработим заедно!

Както на всяко тайнство у дома, ще посрещна всеки с почит и радост!

Всички текстове и изображения в този уебсайт са предмет на авторско право, собственост на Розмари Де Мео!

Споделяне:
  •  
  •  
  •  
  •