УРА ЗА МАГИЯТА! или КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ ЗНАНИЕТО?

Да започнем с определенията:

МАГИЯТА Е ИЗКУСТВОТО (НАУКАТА) ДА СЕ ВЛИЯЕ НА ПОДСЪЗНАНИЕТО И ОКОЛНАТА СРЕДА ЧРЕЗ ЕНЕРГИЯТА НА ЧОВЕШКАТА ВОЛЯ.

Думата МАГ има персийски корен и означава „можещ”, „знаещ” и „великолепен”.

Българският език е един от малкото, запазили същинското значение на това понятие в думата „ВЕЩица” – веща, знаеща жена.

До тук е много просто.

Сега да видим защо толкова много хора подскачат при споменаването на Магията.

 

Припомням определението за езичество:

РЕЛИГИОЗНА ФИЛОСОФИЯ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА, КОЯТО ПОЧИТА ПРИРОДАТА И НЕЙНИТЕ ПРОЯВЛЕНИЯ.

Разбира се, че езичеството стои в началото на човешката същност и еволюция, защото още тогава човека е неразривно свързан с Природата. За да оцелее, той неминуемо първо се съобразява с нейните закони, второ ги изучава и трето – научава се да им влияе! Разбира се, третото е постижение на определени хора, на Маговете, Магьосниците.

Векове наред ЗНАЕЩИТЕ(маговете, просветените) прилагат знанието си и демонстрират резултатите му. Когато възникват религиите огромно количество хора приемат идеята за така наречения БОГ и неговите правила. Но религиите и техните апостоли се сблъскват с Маговете(знаещите).

ПАЗАЧИТЕ НА ЗНАНИЕТО не могат да приемат Бога! Защо?

ЗАЩОТО ОТКАЗВАТ ДА ПРИЕМАТ ОЧОВЕЧАВАНЕТО НА ТВОРЕЦА!

Това противоречи на векове доказани и работещи практики!

Изведнъж се заявява, че има Един! И обратно на твърденията, този един е създаден по човешки образ и подобие! Той има пол (мъжки!), дълга брада и ”бележник с правила и заповеди”. И този Един награждава и наказва, според неговите правила. Той създава Ада и Рая (в християнството) и решава кой къде да отиде. Започва строеж на всякакви храмове – правилните места за връзка с този Единствен.

Но Знаещите отказват да приемат Сила, извън тази на Великата Природа и изначалните й закони.

Тогава религията прави гениален ход и казва: Да, има хора, които притежават големи умения, но те не ги практикуват в името на Бога, което означава, че идват от Сатаната.

И за да е още по-ясно създават понятието Чудо – онова , което се извършва и случва в името на Бога. Магията (Знанието) е абсолютно заклеймена.

И започва голямото преследване на Знаещите…векове наред…

Задавали ли сте си въпрос каква е разликата между следните две действия?

1. Свещеник чете за здраве пред купел с вода в църквата.

2. Веща баба нарича за здраве над котле с мълчана вода.

Помислете…

 

Какво се случва сега?

Хората без да се замислят постоянно си служат със следните понятия : Магията на любовта, Магията на музиката, Магията на поезията, Магията на словото…

Но я се опитайте да им кажете, че някой прави Магии. Веднага правят крачка назад.

Аз честичко питам защо и както обикновено хората се объркват и сами установяват, че дори не са се замисляли. Това означава, че негативната им реакция е вид първосигнална, неграмотна реакция.

Защо има Магия на любовта или словото, или музиката? Защото това е Сила, предизвикана или създадена от човека, която влияе на подсъзнанието. И тя е прекрасна!

Дали съществува Лоша Магия или черна магия? Естествено! Щом има добри и лоши хора, то силата, която идва от тях също е добра или лоша. Всяко едно знание може да бъде прилагано с добра или лоша цел. Атомната бомба е невероятно откритие , но е донесла смърт!

Надявам се, давате си сметка, че всеки ден, всеки от нас си служи с Магия. Изпращането на мисъл (позитивна или негативна) е Магия. Ясното изричане на думи с определено намерение е Магия. И о, ужас, когато свещеник ви чете за здраве , извършва Магия. Просто всички тези неща влияят на подсъзнанието ви и ви променят!

Както всяка една наука или изкуство Магията се развива. Нейното проявление винаги следва духовното и еволюционно ниво, до което е стигнал създателя й, Човека.

 

И тук стигаме до ГРАМОТНОСТТА И ОБУЧЕНИЕТО!

Същинската МАГИЯ е велико знание! И като всяко такова, тя изисква сериозно обучение. Изкуството да влияеш целенасочено върху подсъзнанието и околния свят, чрез волята си, е сериозен Път и огромен Дар.

То има две абсолютни изисквания – познаване на ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ и поддържане на ХАРМОНИЯТА.

Светлината и Тъмнината винаги са в Абсолютна Хармония! Човешката душа е плод на Силата на Сътворението и Силата на разрушението, казват Богомилите.

Но на какво се обучават Магьосниците? Първо се учат да чуват Абстракта. Първата крачка е допускането, че ПРИКАЗКАТА Е ВЯРНА. Първото нещо, на което са обучавали седем годишните българчета-войни преди векове е, ЧЕ ЗЕМЯТА Е ЖИВА! Култивиране на любопитството и въображението. Само това може да стартира Великото приключение!

После идва сериозната работа. Постигането на абсолютен самоконтрол е много дълго обучение, което води до култивиране на Сила. Истинското смирение и любов се практикуват само от хора, владеещи тази Сила!

И после…е въпрос на Избор, Работа, Път и Енергия.

Не се страхувайте от Магията! Запитайте се какво всъщност знаете за Нея, преди да се уплашите по подразбиране. Иначе рискувате да се лишите от най-голямото Приключение, око застане на Пътя ви! Опитайте да си зададете само един въпрос : АМИ АКО ПРИКАЗКАТА Е ВЯРНА? И ще видите, че дори само заради този кураж, на сутринта света ще е два пъти по-цветен!

Споделяне:
  • 30
  •  
  •  
  •  

Оставете коментар