Slice 1 - Image 1 Slice 1 - Image 2 Slice 1 - Image 3 Slice 1 - Image 4
Slice 2 - Image 1 Slice 2 - Image 2 Slice 2 - Image 3 Slice 2 - Image 4
Slice 3 - Image 1 Slice 3 - Image 2 Slice 3 - Image 3 Slice 3 - Image 4
Slice 4 - Image 1 Slice 4 - Image 2 Slice 4 - Image 3 Slice 4 - Image 4

КАК ЗАПОЧНА ВСИЧКО
ИЛИ
МОЯТА НЕВЕРОЯТНА ИСТОРИЯ


Интервю на Ганета Сагова за списание „8”
„Не познаваш Розмари Дe Мео? Как е възможно.””Трябва да напишете за Розмари. Много е особена, но е само за „8”. След като няколко души само за няколко дни споменаха по няколко пъти името Розмари, това означаваше само едно – трябва незабавно да се запознаем. Правилната дума е припознаем, защото аз вече подарявах от нейните наричания на приятели, а когато се заговорихме, дори не успяхме да се скараме, въпреки че привидно бяхме на противоположни позиции по една интересна тема - МАГИЯТА.”

НАРЕЧНИЦАТА Розмари Де Меo

Твърдиш, че магията може да е добра? Трудно е да се приеме такова твърдение – според мен не може да има позитивно чуждо вмешателство в „програмата”, с която всеки човек идва на земята.
Хайде да започнем с простичкото определение за магия: Умението да се влияе на човешкото подсъзнание и околната среда чрез енергията на човешката воля. Това означава, че магията е човешко умение. Няма да засягам тук нивата на това твърде сериозно знание, но за да е ясно, ще кажа само, че както хората са добри и лоши, така и магията, която идва от тях е добра или лоша. Единственият закон, който би разграничил доброто от лошото, това е законът за свободната воля. Всяко пожелано от теб енергийно вмешателство в собствения ти живот предизвиква добрата магия. Всяко друго, направено против свободната ти воля е лоша магия.

Можеш ли да ми дадеш пример за добро вмешателство?
Ще дам един твърде често срещан пример за така наречената „приложна магия”, на която се подлагат огромно количество българи. Това е леенето на куршум. Защо хората, говоря за интелигентни и грамотни хора...

Прочетете цялото интервю

Розмари Де Мео и старата българска магия
„Преди обед” БТВ, интервю с Ирена Григорова

Розмари Де Мео и същината на ЕНЬОВДЕН
„Преди обед” БТВ, интервю с Ирена Григорова

Прошка и Сирни заговезни


интервю за Радио Пловдив
гост Розмари Де Мео

Розмари Де Мео, ИЛИ КАК РЕЧЕНОТО ДА БЪДЕ СТОРЕНО

Интервю за "ЖЕНАТА ДНЕС"
Срещнах това Наричане някъде... Потърсих кой го е изрекъл и стигнах до Розмари. После разгледах сайта й www.narichane.com. И потънах в българската Магия.
Розмари, ти водиш една интересна енергийна практика, базирана на българските ни корени, наречена „Огнище“. Какво представлява тази практика?

Огнището съм аз. Ти. Всеки е огнище. Това е мястото, където дух, душа и тяло се събират заедно и поддържат огъня на живота. Още преди векове българите са следвали тази истина. Знаели са, че здравият дух живее в здраво тяло...

Прочетете цялото интервю

Розмари де Мео: НАРИЧАНЕТО ПРОМЕНЯ ЖИВОТА НИ

Интервю за "СТАНДАРТ НЮЗ"
Розмари де Мео събира, изследва и практикува древните фолклорни магически практики. Автор и организатор е на националните кампании "Съхрани българското" и "Да вдигнем знамето в училище". Според нея ритуали като обредното наричане са част от българския корен, който ни дава сила да променим живота си.Копирано от standartnews.com
Розмари, откъде според теб идва силата на наричането?
- Това е много старо, предхристиянско тайнство, в което, черпейки сила от земята и корена си, можеш да задвижиш промяната в живота си. Езичеството е много стара философия на етническа основа, която почита природата и нейните проявления. Вещицата е веща, можеща жена, която познава природата и може да предизвиква нейните проявления, спазвайки закона за хармонията. Магията, от която се плашат всички, всъщност е изкуството да влияеш на околната среда и на човешкото подсъзнание чрез човешката воля. Оттук идват и изразите -"Казана дума - хвърлен камък" и "Речено - сторено". Всъщност това е останало в езика ни от обредното наричане. От векове българите са познавали силата на речената дума и са я използвали.

Каква е разликата между молитвата и бабиното наричане?
За разлика от молитвата наричането не е молба и не включва уговорка. То е абсолютно приемане на факта, че душата ти е дошла отново на този свят, за да бъде щастлива! Всяка душа е част от Бога, казват българите, затова съдържа в себе си благото и постоянният й стремеж е към него. От човека обаче зависи колко ще е силата му, колко битки би водил, колко радост би сътворил и колко сълзи би изплакал, за да го постигне. Но преди всичко трябва да имаш очи да видиш и кураж да изречеш на глас най-големия си копнеж. Защото, когато му дадеш име, той започва да съществува!
Ето това правим на обредно наричане - редим правото слово на всяка душа, заявила волята си да участва. На повечето обреди се меси хляб и думите се полагат в хляба - символ на Земята и Корена. По същия начин се работи и с водата. Вече е доказано, че водата има памет и затова отправяме думите към нея, за да променим структурата й. Неслучайно ...

Прочетете цялото интервю

ОКУЛТНОТО И ЕЗОТЕРИКАТА ВЪВ ФОЛКЛОРА И ТРАДИЦИИТЕ НИ

Интервю за БНР

Представяме ви едно по-различно фолклорно парти, в което заедно със специалната гостенка Розмари Де Мео ще ви запознаем с наричанията, силата на думите, обредността и църковните празници пречупени през духовния замисъл, който носят в себе си, и ще наричаме за дома, децата и за България. Доколко е залегнало окултното и езотериката в нашия фолклор и традиции, и как се интерпретира в нашето съвремие чрез музиката, песните, обичаите, гадаенето, какво е „мълчана” и „жива” вода - всичко това, съчетано с хубава и интересна музика.

предаване "Фолк Парти"
гост Розмари Де Мео
радио "Христо Ботев"
Ето как Розмари Де Мео представя себе си:
- бивша балерина, спортист и хореограф, проумяла, че движението има и друга сила;
- сценарист и драматична актриса, разбрала, че и думите имат друга сила;
- измисля приказки за деца и възрастни (децата я харесват повече);
- майка (повече от всичко останало);
- търсач и пазач на български тайни;
- водач на български обреди;
- автор и двигател на националните кампании „Съхрани българското” и „Да вдигнем знамето в училище”;
- практикуваща вещица на свободна практика, здравноосигурена;
- притежател на малко опит, повечко въображение, изключително здрави корени и право на избор.

Розмари Де Мео - За Св. Петка Българска
Интервю на Дора Башакова за Радио Пловдив

За ИГНАЖДЕН и старата българска Нова година
„Денят отблизо с Мария” по БНТ

Розмари Де Мео за Кръстовден
Интервю за радио Пловдив, с Дора Башакова

Всички текстове и изображения в този уебсайт са предмет на авторско право, собственост на Розмари Де Мео!

Copyright ©. All rights reserved. Design by TriStapki