Представям си един търсещ човек. Млад, стар, няма значение. Човек, на който му е дошло времето да погледне навътре и да потърси Пътя.

Представям си го как стои пред една маса, на която са подредени петте основни Книги на пътя, които могат да се видят в България. Те носят заглавия: “ХРИСТИЯНСТВО”, “ИСЛЯМ”, “БУДИЗЪМ”, “ЙОГА” , “НЮ ЕЙДЖ” и всичко възможно, свързано с тях. После виждам как пространството се уголемява и се превръща в огромна езотерична книжарница. Рафтовете й са пълни с книги. Хиляди… Практики, секти, течения, учители, религии, учения, послания, пророци…Те всички се въртят около тези пет основни заглавия. Между рафтовете се движат българи с будни очи и красив ум. Ръцете им избират техните книги и техния Път. Очите им се усмихват, душите им благодарят…Всички те упражняват най-святото си Право – на избор на Пътя.

Липсва само едно – българското знание!!! Знанието, тръгнало от тяхната земя, от техните деди, от мъдростта на техния толкова стар народ, написано с родните думи. Липсва приказката за БЪЛГАРСКИЯ КОРЕН.

Защо? Полагам огромно усилие да не задавам този въпрос, защото той няма да доведе до никъде.

Но с цялото си сърце искам да сложа Българската книга в онази огромна книжарница!

Защото как упражняваш Правото си на избор, когато не ти е предложен избор към родното ти?!?

Знам какво ще стане. Много хора ще подскочат, за да кажат, че Исус или Буда са им донесли вече хармония и просветление. Така да бъде! Това са щастливи хора.

Помня, че професорът ми в академията не искаше да приема вече “научени” студенти. Казваше, че това са хора, които или трябва да се занимават с друго или вече са загубили любопитството и въображението си. Той приемаше Търсачите.

Та моята мечта е Българската книга да попадне в ръцете на Търсачите. Защото само те знаят КАК ДА СЛЕДВАТ СОБСТВЕНИЯ СИ ДЪХ! И познават радостта на тази сила.

 

Всички текстове и изображения в този уебсайт са предмет на авторско право, собственост на Розмари Де Мео!

Споделяне:

3 коментара

 1. Искра 16/02/2017 в 12:56-Отговори

  Поздравления! Вече има бъргарска книга в езотеричната книжарница. „Стопанката на Господ“ е книгата, в която всичко написано веднага го разбирам и не се налага да го казвам с мои думи или да го променям, за да стане мое. Всичко попива и бързо намина мястото си. Като се разрових в интернет намерих и още много неща за знанието, символите и старата вяра втъкано в чергите, шевиците на носиите и стъпките на нашите хора. Оказва се, че точно забиването в балгарските хора повишава нивота не само на земята, но подобрява и нашето здраве, като нежно задвижва енергията в телата ни.
  Радвам се, че все повече млади хора търсят и намират своя път към родното. Въпреки че медиите ни заливат с чужда музика и ритми, ние намираме път към корените си.

 2. Ввнцислав Красимиров 27/08/2018 в 07:08-Отговори

  Добър ден, искам да ви кажа че много ми харесват наричанията и много бих се радвал ако имаше възможността да се поръчват изписани с азбуката която е преди правописната реформа от 1945 година.
  Много благодаря.

 3. Елена Митева 16/12/2018 в 11:19-Отговори

  Прочетох книгата на Розмари Де Мео преди година,от тогава до ден днешен не преставам да мисля върху написаното. .Благодарности към авторката която показа как трябва да се върнем към корените си или поне да опитаме.Слънцето свети за всички и ако по-вече хора приемат тази светлина светът ще стане по-добър а България ще събере пръснатите си по света деца!

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Заглавие

Go to Top