Да започнем с определенията:

МАГИЯТА Е ИЗКУСТВОТО (НАУКАТА) ДА СЕ ВЛИЯЕ НА СЪЗНАНИЕТО, ПОДСЪЗНАНИЕТО И ОКОЛНАТА СРЕДА ЧРЕЗ СИЛАТА НА ЧОВЕШКАТА ВОЛЯ.

Думата МАГ има персийски корен и означава „можещ”, „знаещ” и „великолепен”.

Българският език е един от малкото, запазили същинското значение на това понятие в думата „ВЕЩица” – веща, знаеща жена.

До тук е много просто.

Сега да видим защо толкова много хора подскачат при споменаването на Магията.

Припомням определението за езичество: РЕЛИГИОЗНА ФИЛОСОФИЯ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА, КОЯТО ПОЧИТА ПРИРОДАТА И НЕЙНИТЕ ПРОЯВЛЕНИЯ.

Разбира се, че езичеството стои в началото на човешката същност и еволюция, защото човека е неразривно свързан с Природата. За да оцелее, той неминуемо първо се съобразява с нейните закони, второ ги изучава и трето – научава се да им влияе! Разбира се, третото е постижение на определени хора, на Маговете, Магьосниците, Просветените, Вещите хора.

Векове наред ВЕЩИТЕ ХОРА (маговете) прилагат знанието си и то дава неоспорими резултати. Когато възникват религиите, огромно количество хора приемат идеята за така наречения БОГ и неговите правила. Но религиите и техните месии, пророци и апостоли се сблъскват с Маговете.

ПАЗАЧИТЕ НА СТАРОТО ЗНАНИЕ не могат да приемат новото учение за Бога! Защо?

ЗАЩОТО ОТКАЗВАТ ДА ПРИЕМАТ ОЧОВЕЧАВАНЕТО НА ТВОРЕЦА!

Това противоречи на векове доказани и работещи практики в служба на природното равновесие!

Да поговорим за християнството. Изведнъж се заявява, че има Един! И обратно на възприетите твърдения, този един всъщност е създаден по човешки образ и подобие! Той има пол (мъжки!), дълга брада и ”бележник с правила и заповеди”. И този Един награждава и наказва, според неговите правила. Той създава Ада и Рая и решава кой къде да отиде. Започва строеж на всякакви храмове – правилните места за връзка с този Единствен.

Но Маговете отказват да приемат религия, извън тази на Великата Природа и изначалните й закони.

Тогава религията прави гениален ход и казва: Да, има хора, които притежават голяма сила и умения, но тази сила не идва от Бога, а от Сатаната. Колко е просто, нали?

И за да е още по-просто и по-ясно, религията създава понятието „чудо“ – онова , което се извършва и случва в името на Бога. Магията (Знанието) е абсолютно заклеймена.

И започва голямото преследване на Вещите хора…векове наред…

Задавали ли сте си въпрос каква е разликата между следните две действия?

1. Свещеник чете за здраве пред купел с вода в църквата.

2. Веща баба нарича за здраве над котле с мълчана вода.

Помислете…

Какво се случва в наше време?

Хората без да се замислят постоянно си служат със следните понятия : Магията на любовта, Магията на музиката, Магията на поезията, Магията на словото… Но я се опитайте да им кажете, че някой прави магии. Веднага правят крачка назад.

Аз честичко питам защо и както обикновено хората се объркват и сами установяват, че дори не са се замисляли. Това означава, че отрицанието им е вид първосигнална, неграмотна реакция.

Дали съществува Лоша Магия или черна магия? Естествено! Щом има добри и лоши хора, то силата, която идва от тях също е добра или лоша. Всяко едно знание може да бъде прилагано с добра или лоша цел. Атомната бомба е невероятно откритие , но е донесла смърт! Но този, който може да разработи оръжие за масово изтребление, би могъл да открие и лекарство за нелечима болест!

Както всяка една наука или изкуство Магията се развива. Нейното проявление винаги следва духовното и еволюционно ниво, до което е стигнал създателя й, Човека.

И тук стигаме до ГРАМОТНОСТТА И ОБУЧЕНИЕТО!

Същинската МАГИЯ е велико знание! И като всяко такова, тя изисква сериозно обучение. Изкуството да влияеш целенасочено върху подсъзнанието, съзнанието и околния свят чрез волята си, е сериозен Път и огромен Дар.

То има две абсолютни изисквания – познаване на ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ и поддържане на РАВНОВЕСИЕТО.

Светлината и Тъмнината винаги са в равновесие! Човешката душа е плод на Силата на сътворението и Силата на разрушението, казват Богомилите.

Но на какво се обучават Магьосниците? Първо се учат да чуват Абстракта. Първата крачка е допускането, че ПРИКАЗКАТА Е ВЯРНА. Първото нещо, на което са обучавали седем годишните българчета-войни преди векове е, ЧЕ ЗЕМЯТА Е ЖИВА! Възпитаване на любопитството и въображението. Само това може да предизвика Великото приключение!

После идва сериозната работа. Постигането на самоконтрол е много дълго обучение, което води до развиване на личната сила. Истинското смирение се практикува само от хора, владеещи собствената си сила!

Не се страхувайте от Магията! Запитайте се какво всъщност знаете за Нея, преди да се уплашите по подразбиране. Иначе рискувате да се лишите от най-голямото приключение и дар, ако застанат на Пътя ви! Опитайте да си зададете само един въпрос : АМИ АКО ПРИКАЗКАТА Е ВЯРНА? И ще видите, че дори само заради този кураж, на сутринта света ще е два пъти по-цветен!

Споделяне:

2 коментара

  1. Георги 27/12/2019 в 19:51-Отговори

    Много хубава статия, благодаря!

  2. Асен Манев 27/08/2022 в 11:29-Отговори

    Браво! Какво великолепно изказване?

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Заглавие

Go to Top