ЗАРАНА

сказание, требник на българската народна вяра и училищно помагало

Автор: Розмари Де Мео   |  Обем: 496 стр., меки корици | Размери: 17 x 20см | Тегло: …кг.

 

Продължава Сказанието изтъкано от Магия, истинска история и лични изследвания на автора.

Продължава и Требникът посветен на мъдростта на българската народна повеля

„Почитай вярата всекиму, било тя чужда на твойта, че тя е най-скъпа потреба и свещено право на всеки човек”.

„Зарана” разказва за пъстротата и мъдростта на различните религии по нашите земи. За религиозния канон, който продължава да съди и разделя българите. И за тържеството на народната вяра и взаимната почит, които ги обединяват.

„Зарана” се превръща и в училищно помагало по родолюбие и български език, като вплита ярки багри във все по-избледняващата нишка на българщината в учебната програма. И по нейния топъл и приказен начин посочва децата, като най-светъл и ценен Пазител на българската сила и знание.

Държейки в ръце непобедимото оръжие на Приказката, „Зарана” се изправя срещу религиозния фанатизъм, предразсъдъците, посредствената „ескпертност”, страха и пагубното чувство за малоценност на българина, които изтриват и паметта и достойнството му.

OT АВТОРА:

… Трудно ми е да представя „Зарана”. В нея са преплетени толкова много теми, които през годините са били моя болка, мисия, битка или прозрение…
В книгата са Приказките ми за възрастни: за вярата, етническото неравенство, подмяната на памет, осиновяването, донорството, Духа, Дълга и Корена…
Там са и Приказките ми за децата. Онези стари български приказки, от които някой открадна Магията… И за смелият герой, който ще върне паметта и обичта на българите. И ще им припомни какво са Българските Яки Сили.
Там са ми най-важните Приказки – за двете Райски градини и двете Златни ябълки, застанали от двете страни на везните на Равновесието:
Приказката за Бога, греха и Сатаната и Приказката за Райко, Знанието и Неродената мома.

Сигурна съм, че в българските семейства и училища има огромен брой будни и сърцати родители и учители, които ще позволят гласът на „Зарана” да бъде чут! Въпреки войната, която Системата ще ѝ обяви. Или точно заради нея!
Защото никоя армия от безименни служители и експерти не може да срази Приказката за български дух! И безпогрешната оценка на децата!

ЗА АВТОРА:

Розмари Де Мео носи това име поради италианския произход на бащиния си род. Родена е в Русе. Завършва НАТФИЗ при проф. Стефан Данаилов. Няколко години след това заминава да живее в Италия. Както самата тя обяснява, българският ѝ Корен я дръпва обратно в Родината и пътят ѝ поема в нова посока. В една планинска махала Розмари среща хора, които ще бележат съдбата ѝ от тук нататък. Със сестра си и баща си създават фондация ЩЕДРО СЪРЦЕ и правят националните кампании „Да вдигнем знамето в училище” „Съхрани българското” и „Шампионите тръгват от училище”. Работи като телевизионен сценарист и редактор.

Напуска телевизията, за да обикаля страната и да търси и събира знание, свързано с българска памет, вяра и Корен. Започва да произвежда своите „български дарове”, за да финансира сама изследванията си.

През 2016г. Розмари завършва книгата си „Стопанката на Господ”. Издава я и я разпространява сама. Обяснява отказа си да работи със Системата на книгоиздаването, разобличавайки публично част от порочните ѝ „правила”. Въпреки многократните удари, с които отвръща Системата, „Стопанката на Господ” пожънва небивал успех. В началото на ноември 2022г. тя прави 150 000 тираж.

И до днес Розмари продължава да води семинарите си  под името „Дарът на корена”. Самата тя е наречница. След проведена практика в център за рехабилитация на зависими защитава дипломна  работа на тема „Българското обредно наричане като терапия”, която можете да видите тук

ЗАРАНА

БЛАГОТВОРИТЕЛНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ

Ако желаете да научите повече посетете нашата група във Facebook

Споделяне: