КАК СЕ НАРИЧА ВОДАТА?

Здравей, Добросторнико!

Веднага казвам, че щом четеш това, трябва да си наясно, че ще пиша за Магията. И за това как можеш да я сториш сам. Ако нещо те стяга под лъжичката, да знаеш че е собствената ти вяра. Недей да вървиш против нея! Ако пък наричаш себе си християнин и въпреки това с любопитство и радост би участвал в този стар български обред, може би е крайно време да си зададеш някои въпроси.
Та да започваме:

Наричането се прави вечер, преди лягане.
Когато се стъмни достатъчно навън, налей вода в един съд. Съдът трябва да събира количеството вода, което изпиваш за един ден. Може да е купа или тенджера.
Трябва да е широк, да можеш да се огледаш във водата като в огледало. Лично аз ползвам менче. Гледай съда да не е от пластмаса.
Някога водата се е наливала от извор или кладенец, но ти ползвай чешмата в къщи.
Изнеси водата навън – на балкона или прозореца, или на двора. Хвани съда с две ръце и притихни малко с водата си. Затвори очи. Остави я да те усети. Подишай свежия въздух с нея. Постойте си така поне 5 минути.
Поздрави я, кажи й името си и от къде си.

НА ГЛАС!!!

Помни, че това е НАРИЧАНЕ, а не намисляне!
Например „Аз съм Георги и съм българин!”
Така водата ще знае кой си и къде е Корена ти, за да се свърже с него. Сега вече те познава. Тя е ТВОЯТА вода.
Сега се свържи с нея. Помисли кое е най-голямото ти желание, кое е това, чието сбъдване ще ти донесе нова Сила, Промяна и Радост. Не бързай!
Опитай да чуеш онзи глас, който идва от олтара на собствената ти душа. Възможно е да не си го чувал до сега…или да си го заглушавал. Помисли кое е истинското име на твоята радост

И ГО ИЗРЕЧИ НА ГЛАС ПРЕД ВОДАТА СИ!

„Искам силата си, за да…срещна…постигна…намеря…, простя…преборя…призная…дочакам…“кой, кого, какво точно?
Помни, че за да призовеш радостта, трябва да й дадеш име!
Не се моли, а искай!
Заявявай собственото си право на щастие!
Предизвикай силата си, за да ДЕЙСТВАШ!
Кажи на водата всяка дума, която се явява в този момент, и всяко желание…и още, и още…докато почувстваш удовлетворение, че си рекъл всичко.
После притихни отново и постой с Водата си.
Сега се опитай да си представиш как ще изглежда живота ти, когато точно тези желания бъдат сбъднати.
Отвори очи.
Опитай се да „видиш” тази картина в твоята вода.
Огледай се в нея като в огледало.
Как изглеждаш сбъднат? Виж как си облечен. Къде си? На какво мирише? Какъв сезон е? Утро ли е? Вятър има ли? Чуваш ли нещо? Залез ли е? Или пък звездна нощ? Има ли някой наоколо? Държи ли те за ръката? Рожба ли е? Или сродната ти душа? Или някой приятел? Виж се по-млад, по-здрав, по-хубав, по-силен…с ясен поглед.
Преживей! Наслади се на Сбъдването си!
Предизвикай абсолютната си увереност, че това вече се случва!
Не бързай, потопи се в собствената си приказка…
И завърши НА ГЛАС с най-старото и силно наричане:

НЕКА РЕЧЕНОТО МИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!

Остави водата някъде до леглото си да надникне и в съня ти, да поема ПРАВОТО ТИ СЛОВО (истината ти) цяла нощ. Да го чуе, да го залюлее, да го изкъпе, да му вдъхне живот и да пренареди твоето СБЪДВАНЕ.
Сутринта, когато се събудиш първо иди при Водата си. Измий си очите с нея и с много обич отпий от твоето Сбъдване.
После пак…
Усети твоя ДАР с цялата си душа.
После склони чело пред Водата и й благодари.
Пий от нея през целия ден с радост и вяра. Бъди!
ВАЖНО: Никога не наричай за друг човек, колкото и да го обичаш, колкото и да искаш да му помогнеш! Това е един от най-старите закони в природата. Всеки сам избира живота си, добрините в него и здравето си. Не посягай на пътя му, дори с добри намерения! Не го лишавай от възможността да научи уроците си! Ако искаш, разкажи му за водата, нека той избере да стори сам това наричане, според вярата и желанието си!
Дали е истина?
Това е много стара магия. А магията – старо знание.
За мен работи от години.
А колко работи за теб, зависи от Силата ти, Куражът ти и Вярата ти. Най-вече – от съзнанието какво ТОЧНО искаш, за да бъдеш щастлив!

Искам да се обърна и към религиозните хора, които изпитват съпротива към това старо пред християнско тайнство..

ЕЗИЧЕСТВОТО Е ФИЛОСОФИЯ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА, КОЯТО ПОЧИТА ПРИРОДАТА И НЕЙНИТЕ ПРОЯВЛЕНИЯ!

Смятам, че всеки мислещ и развиващ се човек рано или късно разбира, че е „езичник” и че Богът е свещен, личен избор и името му и пътя към Него не могат да бъдат „правилни и неправилни”. Те просто СА!
Това старо наричане е проявление на изконната вяра на българите, че природата е Творецът и заедно сътворяваме живота си в единение и равновесие с Нея и стихиите й.

Нека всеки нарече водата си в името на вярата, такава каквато е тя според собствената му мярка и радост!
Подарете тази Магия на децата си! Позволете им да станат част от старата българска приказка! Важно е те да продължат да я разказват.
И направете ми една услуга, не наричайте това тайнство „вълшебство”, бихте излъгали! Не сменяйте същинското му име, за да сте в мир с предразсъдъците си. Децата ви нямат вашите страхове.Това Е Магия и истинското й име е част от силата й!
Това е всичко от мен, Добросторнико.

И НЕКА РЕЧЕНОТО ТИ В ТАЗИ НОЩ, ДА БЪДЕ СТОРЕНО УТРЕ ПО ИЗГРЕВ!

ВАЖНО!Това наричане е плод на лично изследване на Розмари Де Мео! Всеки преразказ или копиране, променящи думите му, са нежелателни! Думите имат сила и начин на редене. Подмяната им би изкривала същината и българщината в това старо тайнство!

Споделяне:
 •  
 •  
 •  
 •  

21 коментара

 1. Александър 07/05/2018 в 04:28 - Отговори

  Здравейте Розмари, живея в Германия, след като изгледах видео клипове с Вас се впечатли и повлиян много от Вас и думите Ви. Скоро ще ходя до България за няколко дни и ще потърся да си купя книгата Ви „Стопанката на господ“
  Имам въпрос относно съда за наричането и съхранението през деня на водата. Възможно ли да я наливам преди наричането в стъклена кана и сутринта след измиването на очите да я преливам в стъклена бутилка за пиене през деня?

 2. Александър 07/05/2018 в 04:47 - Отговори

  Привет отново!
  Извинявам се, но не съобразих да Ви попитам в първия коментар дали е възможно наричането на водата да се прави рано сутрин около 5:30 тъй като аз работя само нощни смяни 24 дена в месеца и това е времето, в което се прибирам или мога да правя наричането през нощта докато съм на работа по тъмно и просто да преспива сутринта с водата?
  Благодаря предварително за отговорите и Ви пожелавам хубав ден и седмица.

 3. Катерина 23/07/2018 в 15:04 - Отговори

  Здравейте Розмари, искам да попитам наричането на водата само по Водици ли може да се прави или може и по друго време

 4. Марияна 04/01/2019 в 22:46 - Отговори

  Привет
  Това, което не разбрах е, дали водата трябва да се остави навън, както пише в оригинала „После покрий водата с бяла кърпа и се прибери. Остави водата цяла нощ да поема реченото. Да го чуе, да го залюлее, да го изкъпе, да му вдъхне живот и да го нареди. Заранта, като се събудиш, първо иди при водата. Може и да е замръзнала, ако си я правили преди Водици. Прибери я вътре, стопли я, почакай я.“ или до леглото, както пише тук.
  Май има разлика…

 5. Емил Гатев 04/01/2019 в 23:50 - Отговори

  Не съм пробвал, но написаното по темата звучи комерсиално.Правописни грешки……несериозно!!!

  • Дима 05/01/2019 в 07:20 - Отговори

   Ритуалът е прекрасен,а винаги има българи,който търсят под вола теле като този Емил,буквоядци,на който формата им е важна и им убягва смисъла.Гордея се с книгата на Розмари

 6. Нели 05/01/2019 в 09:15 - Отговори

  И аз имам същия въпрос като зададения от Мариана на 04.01.2019г.

 7. KOTKATA 05/01/2019 в 09:22 - Отговори

  …. звиси от Силата ти, КуражА ти..
  Толкова ли е трудно да е грамотно написано??!!!!?
  Ако това е копирано от книгата, значи няма защо да я чета и да се нервя….

  • Дара 15/04/2019 в 21:03 - Отговори

   Ако такава грешка е способна да ви отдалечи от книгата, то вие не сте готов за написаното вътре. Бележка за грамотност не е бележка за съдържание. Поправете и споделете знание. И не бъдете груби, никому не сте нужен така.
   А като привърженик на езика, защо не сте тук с името си? Случайно название ни казва за вас повече от истинското ви такова.

 8. Даниела 05/01/2019 в 11:16 - Отговори

  Здравейте,
  казвам се Даниела Йорданова.
  Не ми стана ясно за водата навън ли да я оставя или да я прибера до леглото?
  Прекланям се пред вас и се възхищавам на това което сте написали,което правите и учите нас които искаме да разберем за корените си и почитаме обичаи и традиции.Всеки ден се моля и молитвите ми завършват с вашите думи.РЕЧЕНОТО ДА БЪДЕ СТОРЕНО!Нека не само през новата 2019 но и занапред да ни радвате и ви донесе онова удовлетворение,че предавате всичко това.Бъдете БЛАГОСЛОВЕНА ШАРЕНА И СПОДЕЛЕНА,както казвате вие!Поздрави!

 9. Весела Владимирова 05/01/2019 в 13:16 - Отговори

  Колко пъти може да се направи

 10. Велка Генчева 05/01/2019 в 20:07 - Отговори

  Купих си книгата ви „Стопанката на Господ“.Мисля, че всеки български дом трябва да притежава тази невероятна книга, за да се учим от нея ,да запазим и предадем на децата си традициите и обичаите на нашите предци.Малко са литературните източници от които можем да черпим подобни знания.

 11. Велка Генчева 05/01/2019 в 20:14 - Отговори

  И аз не разбрах, кога трябва да внесем и оставим до леглото си съда с водата?

 12. Димитър 05/01/2019 в 20:45 - Отговори

  Е с последното не съм съгласен. Освен, че това наистина е старо Българско тайнство – Магия, но в различните райони се прави по леко различен начин – няма да ги коментирам тук сега. Аз го знам по малко по-различен начин и си го правя по моя си начин. Но да ми се забрнява да казвам, публикувам или споделям „моя“ начин без да коментирам други книги и автори не съм съгласен. Това е народен обичай и никой няма права върху него.

  Благодаря за споделянето !

 13. Иван 05/01/2019 в 22:34 - Отговори

  Благодаря ти Розмари, че пишеш и ме осветляваш за това предание по този прекрасен начин….но нали е предание…
  предаваш го след като е минало през теб…последните ви думи няма да ги имам в пред вид!

 14. Иван 05/01/2019 в 22:43 - Отговори

  …и Още Нещо
  …Оби4кам тЕ..кОткааАм..

 15. Нуша 05/01/2019 в 23:24 - Отговори

  Ако водата замръзне преди полунощ?

 16. Георги 17/01/2019 в 18:02 - Отговори

  Прочетох внимателно статията и коментарите, и все пак НЕ РАЗБРАХ едно нещо – Защо като магията (знанието) е силно я правите многократно?
  Когато човек има някакво съкровено желание, което при сбъдване би му донесло радост не е нужно постоянно нещо да иска. Дори и на магията ѝ трябва време за сбъдване на желанието. А когато това стане човек трябва да му се наслади.
  Или желанията ви не се сбъдват или не сте силни? А може би искате незначителни неща, които можете да постигнете и без наричане.

 17. Георги 17/01/2019 в 18:16 - Отговори

  Вярвам че човек сам избира и може да управлява съдбата си, но не знам дали да вярвам в този обред.
  Никъде не прочетох някой да е поискал нещо и то да се е сбъдвало, и че се радва. Което отслабва вярата ми.
  А магията, както и всяко друго дело, ако не са извършени както трябва може да не е успешна или дори да има отрицателен резултат.
  Нека някой сподели опит!

 18. Деянова 27/01/2019 в 22:14 - Отговори

  Добротворковци! Пише: -“ Остави водата ,някъде до леглото си …“ Никъде не прочетох -“ Да покриеш водата с бяла кърпа и да се прибереш…“

 19. Даниела 01/03/2019 в 22:41 - Отговори

  Чела съм,че водата има памет,но не знаех,че наричането е стар български обред…Но нищо чудно! С удоволствие ще си закупя и ще прочета книгата ти Розмари,но имам въпрос:може ли наричането да се направи за дете,което не говори или има проблеми с говора от собствената му майка?

Оставете коментар