Здравей, Добросторнико!

Веднага казвам, че щом четеш това, трябва да си наясно, че ще пиша за Магията. И за това, как можеш да я сториш сам. Ако нещо те стяга под лъжичката, да знаеш че е собствената ти вяра. Недей да вървиш против нея! Ако пък наричаш себе си християнин или мюсюлманин и въпреки това с любопитство и радост би участвал в този стар български обред, може би е крайно време да си зададеш въпроса, дали преди всичко не си просто българин.
Ще започна с нещо много важно: Наричането е за човек, който иска промяна, знае каква точно е тя и какво трябва да НАПРАВИ, за да я постигне. Не какъв трябва да стане!!! Човек не се променя, той може единствено да усъвършенства, развива и задълбочава качества и недостатъци.  Важно е какво ПРАВИ, за да променя живота си, въпреки или заради това, което е.

Наричането е земно, простичко тайнство, свързано с корен, земя и воля за живот. То не се занимава с това какъв си, а как живееш живота си, какво ще посееш и какво ще пожънеш по Пътя.

Затова не наричай качества и състояния, а ясни стъпки и действия по пътя към промяната!

Не наричай просто здраве, радост, богатство или покой. Така можеш да призовеш нечие чуждо здраве или нечия чужда радост. Дай им име! Кое е това, което трябва ДА НАПРАВИШ, за да си здрав? Или щастлив? Или по-богат? Или свободен? Точно ти! От утре!

Наричането се прави вечер, преди лягане, преди умът да намери покой.
Когато се стъмни достатъчно навън, налей вода в широк съд. Съдът трябва да събира количеството вода, което изпиваш за един ден. Може да е стъклена купа или тенджера.
Трябва да е широк, да можеш да се огледаш във водата като в огледало. Лично аз ползвам менче (задължително калайдисано). Гледай съда да не е от пластмаса!
Някога водата се е наливала от извор или кладенец, но ти спокойно ползвай чешмата в къщи.
Излез с водата си навън – на балкона или прозореца, или на двора. Хвани съда с две ръце и притихни малко с водата си. Затвори очи. Остави я да те усети. Подишай свежия въздух с нея. Постойте си така поне 5 минути.
Поздрави я, кажи й името си и от къде си.

НА ГЛАС!!! Помни, че това е НАРИЧАНЕ, а не намисляне!

Например „Аз съм Георги и съм българин!”
Така водата ще знае кой си и къде е Корена ти, за да се свърже с него. Сега вече те познава. Тя е ТВОЯТА вода.
Приеми я като най-добър приятел, този на който ще се довериш.

Сега си представи някой от рода си, когото обичаш много, който ти е най-важен. Може и да си е отишъл вече. Не го призовавай, представи си го! Усети топлината му, виж му очите, ръцете, опитай да чуеш гласа му. И поискай благословията му. Преживей я! Ще те погали ли? Ще те целуне ли? Ти ли ще целунеш ръката му? Това е най-съкровения миг в този обред – свързването с корена, благословията и подкрепата, която ще получиш по кръв! Дай време на душата си да изпита вълнението от тази скъпа среща!

После полека се успокой…

Помисли кое е най-голямото ти желание, кое е това, чието сбъдване ще ти донесе Промяна и Радост. Не бързай!
Опитай да чуеш онзи глас, който идва от олтара на собствената ти душа. Възможно е да не си го чувал до сега…или да си го заглушавал. Задай си въпроса:

КОЕ Е ТОВА, КОЕТО АКО НАПРАВЯ УТРЕ, ЖИВОТЪТ МИ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СТАВА ПО-ПЪЛНОЦЕНЕН И ПО-ЩАСТЛИВ ЖИВОТ?

Помисли кое е истинското име на твоята радост и коя е крачката, която трябва да направиш към нея!

И ГИ ИЗРЕЧИ НА ГЛАС ПРЕД ВОДАТА СИ!

„Искам силата си, за да: направя… срещна… постигна… спра… потърся… започна… намеря… простя… работя… преборя… призная… откажа… заявя… поискам… напусна… дочакам…

Какво? Как? На кого? Кога? В кой ден и в колко точно часа започваш да действаш?

Трябва да заявиш ясна цел и време за осъществяване. Това е твоето обещание пред твоята душа, че ще направиш така, че тя да бъде щастлива!

Не се моли, а заявявай собственото си право на щастие! Не това, което зависи от Бог или друга сила, а това, което сам ще заслужиш, за което сам ще положиш усилие и за което ще бъдеш възнаграден с радост и удовлетворение.
Предизвикай силата си, за да ДЕЙСТВАШ!
Кажи на водата всяка дума, която се явява в този момент, и всяко желание…и още, и още…докато почувстваш , че си рекъл всичко.
После притихни отново и постой с Водата си.
Сега се опитай да си представиш как ще изглежда живота ти, когато точно тези крачки бъдат направени и желанията ти бъдат сбъднати.
Отвори очи.
Опитай се да „видиш” тази картина в твоята вода.
Огледай се в нея като в огледало.
Как изглеждаш сбъднат? Виж как си облечен. Къде си? На какво мирише? Какъв сезон е? Утро ли е? Вятър има ли? Сняг? Или цъфнала череша? Чуваш ли нещо? Залез ли е? Или пък звездна нощ? Има ли някой наоколо? Държи ли те за ръката? Рожба ли е? Или сродната ти душа? Или някой приятел? Виж се по-млад, по-здрав, по-хубав, по-богат, по-силен, с ясен поглед! Постигнал радостта!
Преживей! Наслади се на Сбъдването си!
Предизвикай безпрекословната си увереност, че това вече се случва!
Не бързай, потопи се в собствената си приказка…
И завърши НА ГЛАС с най-старото и силно наричане:

НЕКА РЕЧЕНОТО МИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!

Ако си направил това наричане на Водици, остави водата си да преспи навън, в нощта, в която стихията най-много чува! Сутринта я прибери, за да я стоплиш и да сториш всичко останало.

Ако правиш това наричане по друго време, остави водата някъде до леглото си, да надникне и в съня ти, да попива ПРАВОТО ТИ СЛОВО (истината ти) цяла нощ. Да го чуе, да го залюлее, да го изкъпе, да му вдъхне живот и да пренареди твоето СБЪДВАНЕ.
Сутринта, когато се събудиш първо иди при Водата си. Измий си очите с Нея и с много обич отпий първа глътка.
После пак…
Усети твоя ДАР с цялата си душа.
После склони чело пред Водата и й благодари.
Пий от нея през целия ден с радост и вяра. Бъди!

Не забравяй, че си дал обещание на най-скъпото си – душата! И започваш да го изпълняваш с изгрева!

НОВИНА!!!

Наричането само една нощ не върши никаква работа! То е като да ходиш на курс за художник един ден и да решиш, че можеш да нарисуваш истинска картина. Ако наистина искаш да се потопиш в добрата , стара магия и да усетиш сбъдването й, ЩЕ НАРИЧАШ ПОНЕ ЕДИН МЕСЕЦ, ВСЯКА ВЕЧЕР!!! За да си позволиш да разбереш какво всъщност искаш, да го отхвърлиш, да го приемеш отново, да намериш правилните думи, да ги поизчистиш, да забравиш едни, да се сетиш за други, да свикнеш с гласа си, да проговориш езика на корена си, да изтекат всички натрупани сълзи, пък да проумееш накрая, че има ЕДНО, КОЕТО АКО НАПРАВИШ УТРЕ, ВСИЧКО ОСТАНАЛО ЩЕ СЕ ТЪРКУЛНЕ ПО-ЛЕСНО! И да го изречеш с хладен ум и чисто сърце!

Отказах ли те? Добре, че те отказах навреме! По всяка вероятност, ти си като онези хора, които години наред започват да ходят на фитнес. Накрая успяват да отидат веднъж с най-добрата си приятелка или приятел и разбират, че красотата и здравето изискват яко усилие, лишения и потене. И се отказват. Такъв човек промяна няма как да постигне. Но може да бъде изключително изобретателен в намирането на оправдания за лошия си живот.

Сърдиш ли ми се? Не?! Запретваш ръкави? Разгеле! На това му викам аз добра почва за добър вещерлък! Сполука да ти е!
ВАЖНО: Никога не наричай за друг човек, колкото и да го обичаш, колкото и да искаш да му помогнеш! Това е един от най-старите закони в природата. Всеки сам избира живота си, добрините в него и здравето си. Не посягай на пътя му, дори с добри намерения! Не го лишавай от възможността да научи уроците си! Ако искаш, разкажи му за водата, нека той избере да стори сам това наричане, според вярата и желанието си!
Дали е истина?
Това е много стара магия. А магията – старо знание.
За мен работи от години.
А колко работи за теб, зависи от Силата ти, Куражът ти и Вярата ти. Най-вече – от проумяването какво ТОЧНО искаш, за да бъдеш щастлив!

Искам да се обърна и към религиозните хора, които изпитват съпротива към това старо пред християнско тайнство..

ЕЗИЧЕСТВОТО Е ФИЛОСОФИЯ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА, КОЯТО ПОЧИТА ПРИРОДАТА И НЕЙНИТЕ ПРОЯВЛЕНИЯ!

Смятам, че всеки мислещ и развиващ се човек рано или късно разбира, че е „езичник” и че Богът е свещен, личен избор и името му и пътя към Него не могат да бъдат „правилни и неправилни”. Те просто СА!
Това старо наричане е проявление на изконната вяра на българите, че природата е Творецът и заедно сътворяваме живота си в единение и равновесие с Нея и стихиите й. Защото българинът е имал вяра и преди Христа!

Нека всеки нарече водата си в името на вярата, такава каквато е тя според собствената му мярка и радост!
Подарете тази Магия на децата си! Позволете им да станат част от старата българска приказка! Важно е те да продължат да я разказват.
И направете ми една услуга, не наричайте това тайнство „вълшебство”, бихте излъгали! Не сменяйте същинското му име, за да сте в мир с предразсъдъците си. Децата ви нямат вашите страхове.Това Е Магия и истинското й име е част от силата й!
Това е всичко от мен, Добросторнико.

И НЕКА РЕЧЕНОТО ТИ В ТАЗИ НОЩ, ДА БЪДЕ СТОРЕНО УТРЕ ПО ИЗГРЕВ!

П.П. Това наричане е плод на лично изследване, преживяване и предадено знание на Розмари Де Мео! Всеки преразказ или копиране, променящи думите му, са нежелателни! Думите имат сила и начин на редене. Подмяната им би изкривила същината и българщината в това старо тайнство!

Споделяне:

42 коментара

 1. Александър 07/05/2018 в 04:28-Отговори

  Здравейте Розмари, живея в Германия, след като изгледах видео клипове с Вас се впечатли и повлиян много от Вас и думите Ви. Скоро ще ходя до България за няколко дни и ще потърся да си купя книгата Ви „Стопанката на господ“
  Имам въпрос относно съда за наричането и съхранението през деня на водата. Възможно ли да я наливам преди наричането в стъклена кана и сутринта след измиването на очите да я преливам в стъклена бутилка за пиене през деня?

 2. Александър 07/05/2018 в 04:47-Отговори

  Привет отново!
  Извинявам се, но не съобразих да Ви попитам в първия коментар дали е възможно наричането на водата да се прави рано сутрин около 5:30 тъй като аз работя само нощни смяни 24 дена в месеца и това е времето, в което се прибирам или мога да правя наричането през нощта докато съм на работа по тъмно и просто да преспива сутринта с водата?
  Благодаря предварително за отговорите и Ви пожелавам хубав ден и седмица.

 3. Катерина 23/07/2018 в 15:04-Отговори

  Здравейте Розмари, искам да попитам наричането на водата само по Водици ли може да се прави или може и по друго време

 4. Марияна 04/01/2019 в 22:46-Отговори

  Привет
  Това, което не разбрах е, дали водата трябва да се остави навън, както пише в оригинала „После покрий водата с бяла кърпа и се прибери. Остави водата цяла нощ да поема реченото. Да го чуе, да го залюлее, да го изкъпе, да му вдъхне живот и да го нареди. Заранта, като се събудиш, първо иди при водата. Може и да е замръзнала, ако си я правили преди Водици. Прибери я вътре, стопли я, почакай я.“ или до леглото, както пише тук.
  Май има разлика…

 5. Емил Гатев 04/01/2019 в 23:50-Отговори

  Не съм пробвал, но написаното по темата звучи комерсиално.Правописни грешки……несериозно!!!

  • Дима 05/01/2019 в 07:20-Отговори

   Ритуалът е прекрасен,а винаги има българи,който търсят под вола теле като този Емил,буквоядци,на който формата им е важна и им убягва смисъла.Гордея се с книгата на Розмари

   • Анета 05/01/2021 в 19:35-Отговори

    БлагоДаря 🙂!!!

   • Десислава Българка 05/04/2022 в 12:49-Отговори

    И аз. Благодаря!

  • анна 05/01/2023 в 22:32-Отговори

   Ако сте учител по български език без работа, има достатъчно села без училища и учители.. и с поляни.. тук се пише в едно изкуствено поле.. ехо!! Не знаехте ли?? Ако си пишехме писма, щяхте да сте 100% прав.. за правописните грешки. И.. май сте си загубили времето, докато четете..

 6. Нели 05/01/2019 в 09:15-Отговори

  И аз имам същия въпрос като зададения от Мариана на 04.01.2019г.

 7. KOTKATA 05/01/2019 в 09:22-Отговори

  …. звиси от Силата ти, КуражА ти..
  Толкова ли е трудно да е грамотно написано??!!!!?
  Ако това е копирано от книгата, значи няма защо да я чета и да се нервя….

  • Дара 15/04/2019 в 21:03-Отговори

   Ако такава грешка е способна да ви отдалечи от книгата, то вие не сте готов за написаното вътре. Бележка за грамотност не е бележка за съдържание. Поправете и споделете знание. И не бъдете груби, никому не сте нужен така.
   А като привърженик на езика, защо не сте тук с името си? Случайно название ни казва за вас повече от истинското ви такова.

 8. Даниела 05/01/2019 в 11:16-Отговори

  Здравейте,
  казвам се Даниела Йорданова.
  Не ми стана ясно за водата навън ли да я оставя или да я прибера до леглото?
  Прекланям се пред вас и се възхищавам на това което сте написали,което правите и учите нас които искаме да разберем за корените си и почитаме обичаи и традиции.Всеки ден се моля и молитвите ми завършват с вашите думи.РЕЧЕНОТО ДА БЪДЕ СТОРЕНО!Нека не само през новата 2019 но и занапред да ни радвате и ви донесе онова удовлетворение,че предавате всичко това.Бъдете БЛАГОСЛОВЕНА ШАРЕНА И СПОДЕЛЕНА,както казвате вие!Поздрави!

 9. Весела Владимирова 05/01/2019 в 13:16-Отговори

  Колко пъти може да се направи

 10. Велка Генчева 05/01/2019 в 20:07-Отговори

  Купих си книгата ви „Стопанката на Господ“.Мисля, че всеки български дом трябва да притежава тази невероятна книга, за да се учим от нея ,да запазим и предадем на децата си традициите и обичаите на нашите предци.Малко са литературните източници от които можем да черпим подобни знания.

 11. Велка Генчева 05/01/2019 в 20:14-Отговори

  И аз не разбрах, кога трябва да внесем и оставим до леглото си съда с водата?

  • Роса 05/01/2020 в 14:35-Отговори

   Зависи кога се прави – ако е на Водици т.е. днес, 5ти срещу 6ти Януари, се оставя вън. Ако е всеки друг ден се оставя до леглото.

 12. Димитър 05/01/2019 в 20:45-Отговори

  Е с последното не съм съгласен. Освен, че това наистина е старо Българско тайнство – Магия, но в различните райони се прави по леко различен начин – няма да ги коментирам тук сега. Аз го знам по малко по-различен начин и си го правя по моя си начин. Но да ми се забрнява да казвам, публикувам или споделям „моя“ начин без да коментирам други книги и автори не съм съгласен. Това е народен обичай и никой няма права върху него.

  Благодаря за споделянето !

 13. Иван 05/01/2019 в 22:34-Отговори

  Благодаря ти Розмари, че пишеш и ме осветляваш за това предание по този прекрасен начин….но нали е предание…
  предаваш го след като е минало през теб…последните ви думи няма да ги имам в пред вид!

 14. Иван 05/01/2019 в 22:43-Отговори

  …и Още Нещо
  …Оби4кам тЕ..кОткааАм..

 15. Нуша 05/01/2019 в 23:24-Отговори

  Ако водата замръзне преди полунощ?

 16. Георги 17/01/2019 в 18:02-Отговори

  Прочетох внимателно статията и коментарите, и все пак НЕ РАЗБРАХ едно нещо – Защо като магията (знанието) е силно я правите многократно?
  Когато човек има някакво съкровено желание, което при сбъдване би му донесло радост не е нужно постоянно нещо да иска. Дори и на магията ѝ трябва време за сбъдване на желанието. А когато това стане човек трябва да му се наслади.
  Или желанията ви не се сбъдват или не сте силни? А може би искате незначителни неща, които можете да постигнете и без наричане.

 17. Георги 17/01/2019 в 18:16-Отговори

  Вярвам че човек сам избира и може да управлява съдбата си, но не знам дали да вярвам в този обред.
  Никъде не прочетох някой да е поискал нещо и то да се е сбъдвало, и че се радва. Което отслабва вярата ми.
  А магията, както и всяко друго дело, ако не са извършени както трябва може да не е успешна или дори да има отрицателен резултат.
  Нека някой сподели опит!

  • Аделина 05/01/2020 в 23:28-Отговори

   Моето желание от миналата година се сбъдва. Бях си поставила голямо намерение и се сбъдва.

  • Елена Борисова 05/01/2021 в 23:15-Отговори

   Здравейте,
   На мен ми се е сбъднало желанието! Един път направено наричането и стана! И СЪМ ЩАСТЛИВА, ЧЕ МИ СЕ Е СБЪДНАЛО!
   Всъщност имам и книгата!
   На няколко ценни за мен приятелки им направих подарък книгата, която и за мен трябва всеки да я има в къщата си!
   Бъдете по смирени и благородни! Живейте без злоба, така се живее по леко!
   ВСИЧКО НАЙ- ДОБРО ВИ ПОЖЕЛАВАМ!

   РЕЧЕНОТО ДА БЪДЕ СТОРЕНО!

 18. Деянова 27/01/2019 в 22:14-Отговори

  Добротворковци! Пише: -“ Остави водата ,някъде до леглото си …“ Никъде не прочетох -“ Да покриеш водата с бяла кърпа и да се прибереш…“

 19. Даниела 01/03/2019 в 22:41-Отговори

  Чела съм,че водата има памет,но не знаех,че наричането е стар български обред…Но нищо чудно! С удоволствие ще си закупя и ще прочета книгата ти Розмари,но имам въпрос:може ли наричането да се направи за дете,което не говори или има проблеми с говора от собствената му майка?

  • Марияна 05/01/2021 в 19:29-Отговори

   Пише,че не трябва да се нарича за друг човек,но според мен ,една майка винаги може да моли и пожелае за детето си ,когато е за хубави неща и с добри намерения. Особенно ако има и други по различни обстоятелства. Нищо не ви пречи да пробвате,в такива случаи най важна е вярата и силата на думите и водата в случая! Желая ви успех!

 20. Стефанка Гечева 05/01/2020 в 15:16-Отговори

  Здравейте! Имам си книгата,прекрасна е . За какви правописни грешки говорите? Стилът е чудесен,отдавна не бях чела подобно четиво! Прекланям се пред таланта Ви, Розмари ! Благодаря Ви !

 21. Бъдете благословена за делото, което вършите. Все повече и повече да прогледнат и и да се събудят. Амин. Така да бъде!

  • Елена Куртакова 06/01/2021 в 00:11-Отговори

   Здрасти Розмали днес за първи път в живота си изпълних този ритуал.Бях притеснена дали ще го изпълня правилно и дали няма да сгреша някоя дума или действие.Но го направих надявам се да не съм сгрешила със нещо..Вълнението ми беше голямо.Само това ми беше трудно да наричам за себе си по скоро ми се искаше да наричам за децата си и любимите ми хора…Пише на други места във интернет пространството,че може да си пожелаеш нещо.

 22. Ана 06/01/2020 в 08:26-Отговори

  Здравейте, Розмари! Искам да споделя, че за мен тази магия също работи от доста време. Все съм разбрала-недоразбрала и всяка година промням по нещо в ритуала, формулирането и т.н. Но още от първия път усетих разликата. Въпреки че си мислех, че се нарича само на Водици и правех ритуала само веднъж годишно и въпреки че наричах какво искам, а не какво трябва да направя.
  Това за изчистването на желанията осъзнах още преди много години, когато исках да си пожелая нещо в Руската църква, което да се сбъдне и да ме направи щастлива. Първият ден не пуснах нищо в урната. Така и не можех да формулирам какво да е то. Може би затова при мен работи и от един път. Така или иначе, ако нещо не ми е в ред, отделям достатъчно време, за да си изчистя какво е то и какво трябва да направя.
  Само че има неща, които са неподвластни на хората – любовта, здравето, шансът, сбъдването… Понякога работиш много, а не се получава. Казвам го от опит. Уж да не засягаме другите хора, но понякога решенията ни влияят силно много други и много близки хора.
  Аз лично такива неща наричам – каквото не ми е подвластно. Всичко друго така или иначе си го правя сама, няма нужда от магия 🙂

 23. Дида 07/01/2020 в 09:10-Отговори

  Здравейте. Да попитам, ако на сутринта водата се е изпарила, останала съвсем малко на дъното това какво вещае?

 24. Мама 05/01/2021 в 21:57-Отговори

  Благодарим Ви за труда и времето,Розмари.

  И все пак,ако се касае за ментално болен човек,то означава и там да не участваме/пожелаваме оздравяване/ ли………

 25. Kevin Silva 18/04/2021 в 17:40-Отговори

  Работи! Казвам се Кевин Силва. Бившата ми съпруга ме блокира на всяка платформа. И се свързах с д-р Сака за помощ, 24 часа след като д-р Сака произнесе заклинанието си, Съпругата ми ме ОТБЛОКИРА! Този човек е честен, истински и мощен! Свържете се с Dr.Saka за помощ сега, споделям свидетелството си … Съпругата ми се върна с мен и сме щастливи заедно. Свържете се с д-р Сака на неговия WhatsApp или Viber Chat: +27634201775. На неговия имейл: sakasolutiontemple@gmail.com.

 26. Янка Йорданова 22/04/2021 в 06:03-Отговори

  Благодаря, Розмари! Гледах Ви в предаване на Стойчо Керев, и до следващата вечер имах книгата Ви.
  За първи път в животът си, чета книга и усещам силата в думите. Толкова разбираемо, но в същото време и толкова мистично. Прекрасна книга! Благодаря още веднъж!
  22.04.2021г.

 27. Малинка Иванова 07/03/2022 в 10:01-Отговори

  Благодаря! Чрез вас аз успях да оформя още по добре думите си, когато си Благо Пожелавам нещо. Българските думи се закотвиха още по дълбоко в Ума, Съзнанието и Душата ми! Да Бъде Волята ни Твореца на Създателя още по Свързана с Цялото!

 28. Стефка Кирилова Симеонова 27/06/2022 в 18:36-Отговори

  Благодаря

 29. Галя 05/01/2023 в 23:11-Отговори

  Благодаря ви!

 30. Катрин 12/12/2023 в 10:27-Отговори

  Здравейте,наричане на вода може ли да се прави през друга време на деня или само вечер?

 31. Таня Петкова 01/01/2024 в 00:59-Отговори

  Честита Нова година, Райно! Желая ти да си жива и здрава, щастието и топлината в дома ти никога да те те оставят ! Аз моля за отговор ..къде да оставя водата си за наричането !?

 32. Таня Петкова 01/01/2024 в 01:00-Отговори

  Честита Нова година, Райно! Желая ти да си жива и здрава, щастието и топлината в дома ти никога да не те оставят ! Аз моля за отговор ..къде да оставя водата си за наричането !?

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Заглавие

Go to Top